Riješi se stresa: mindfulness tehnike

Wishlist Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

About Course

Mindfulness trening pune svjesnosti izvorno je smišljen da pomogne ljudima koji pate od ponavljajućih epizoda depresije, no vremenom se taj program pokazao učinkovitim iu liječenju generalizirane anksioznosti, paničnih napada, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, prekomjerne zabrinutosti za zdravlje, poremećaja osjeta boli, te općenito u boljem nošenju s preplavljujućim emocijama straha, ljutnje, tuge, krivnje i srama. Tečaj može biti vrlo koristan i osobama koje nemaju psihičkih smetnji, jer poboljšava koncentraciju i učenje te pomaže u suočavanju s rastućim zahtjevima našeg vremena (npr. stres koji se javlja na poslu, u odnosima s drugim ljudima te živi pod stalnim vremenskim pritiskom).Povremeno se u tečaj uključuju i elementi tzv. prihvaćanjem i predanošću terapije (Acceptance and Commitment Therapy – ACT) koja čini još jednu terapiju najnovijeg, trećeg vala kognitivno-bihevioralnih terapija. ACT se također zasniva na mindfulnessu (usmjerenoj svjesnosti). Srž ovog terapeutskog pristupa je da, suprotno od pretpostavke o „zdravoj normalnosti“ tipičnoj za zapadnjačku psihologiju, polazi od pretpostavke kako su psihološki procesi normalnog ljudskog uma često destruktivni i stvaraju psihološku patnju.

Show More

What Will You Learn?

  • Naućit ćete ovladati tehnikama disanja, svjesnosti i prisutnosti koje će vam pomoći postići duboki osjećaj prisutnosti u svakom trenutku.
  • Naučiti kako se nositi sa stresom i tjeskobom koristeći mindfulness kao alat za smirivanje uma i tijela.
  • Razviti ćete sposobnost fokusiranja i koncentracije, poboljšati svoju produktivnost kroz jednostavne, ali moćne tehnike.
  • Mindfulness nije samo tehnika, već način života. Očekujte pozitivne promjene u svom općem mentalnom zdravlju i zadovoljstvu životom.
  • Da, mindfulness je supermoć, "game changer" koji poboljšava svaki aspekt vašeg života.

Course Content

Riješi se stresa: mindfulness tehnike

  • Riješi se stresa: mindfulness tehnike

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet